Thursday, May 7, 2009

Simulatsioonimängude koolituspäev Tartus

Koolituspäev ´´Simulatsioon kui õppemeetod´´

Reedel, 15.mail, kl 10-18

Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis

Peateemad:

- Simulatsioon. Mudeldusmängude olemus ja ettevalmistamine. Läbiviimine ja tegurid, mis mõjutavad mängu kulgu. Osalejad saavad ettekujutuse mudeldusmängu rakendusvõimalustest, nad teavad selliste mängude ettevalmistuseks ja läbiviimiseks vajalikke põhimõtteid.

- Simulatsiooni kasutamine õppeprotsessis (Mudel NATO näide - osalejate endi kogemus õppimisprotsessist, võimalused tulevaste koostööpartnerite leidmiseks.

Eesti (kooli)noored on mitmesugustel võistlustel esirinnas oma faktiteadmiste poolest, kuid sellest üksi jääb aga väheseks. Reaalses elus mängibolulist rolli ka teooria praktikasse rakendamine ja meeskonnatöö oskus. Simulatsioon, mis samaaegselt võimaluse nii teooriaks kui praktikaks, on suurepärane võimalus hariduse mitmekülgsemaks muutmiseks. Simulatsioonid ja rollimängud on põnevust ja aktiivset kaasalöömist pakkuvad õppimisvõimalused, millega saab lisaks koolitundidele sisustada ka kooliväliseid üritusi, laagriprogramme jne.

Eesti Mudel NATO (vt www.mudelnato.ee) simulatsioon on haridusliku sisuga projekt, mis tõi veebruaris kokku ligi 60 noort, kes 5-päevase simulatsioonimängu kestel said panna end ühe NATO riigi delegaadi rolli ja harjutada seejuures oma läbirääkimis- ja esinemisoskust.

Simulatsiooni kasutamine on Eestis veel vähelevinud, kuid Mudel NATO korraldusmeeskond näeb selles võimalust anda haridusse hindamatu lisaväärtus.

Koolitajad: Ivar Männamaa, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia lektor

Marco Santos, Eesti Euroopa Liikumise vabatahtlik nõustaja

Mari Tepp ja Ingrid Roger Mudel NATO meeskonnast

Üritus on tasuta! Koolituse täpse ajakava leiate manuses.

Registreerimiseks anna endast märku hiljemalt 10.maiks, kirjutades aadressil teppmari@gmail.com
Samal aadressil saab ka lisainfo ürituse kohta. Koolituspäeva kontaktisik Mari Tepp tel 513 1100

Kirjas palutakse ära märkida osaleja nimi, kontaktandmed (telefon, e-post) ja organisatsioon. Samuti ka see, kas vajate ingliskeelse ettekande tõlget eesti keelde.

No comments: