Friday, June 12, 2009

Kiri õpetajale

Hea õpetaja,

pakun Sulle veidi mõtlemisainet enne suvepuhkusele minekut.

Aastatega on Sul kindlasti kogunenud palju väärtuslikku õppematerjali, mida võiksid teistega jagada koostades e-õppe materjale, õpikuid või ülesannete kogusid, osaledes olemasoleva õppematerjali kaardistamisel (vt lähemalt REKKi kodulehelt http://www.ekk.edu.ee/valdkonnad/kutseharidus/kutseoppe-riiklikud-oppekavad ).
Edukas töö õppematerjali loomisel saab programmides, projektides rahaliselt tasutud.

Järgmine e-kursuste ja –õpiobjektide loomise rahastamise taotlemine tuleb septembris-oktoobris 2009. Rahastatakse hästi läbimõeldud ja korralikult põhjendatud taotlusi. Kursuse või õpiobjekti lõplikuks valmimiseks on aega kuni aasta (septembrini 2010).
Taotlusperiood on lühike ja seepärast oleks vajalik juba eenevalt mõelda sellele:

- millises aines õppematerjale valmistada ja millise RÕKi millisele moodulile see vastaks – rahastatakse ainult riiklikele õppekavadele vastavaid materjale,
- kas teha e-kursus (suuremamahulisem, vähemalt 1 ÕN mahus ühest moodulist) või õpiobjekt (väiksemamahuline, ühe konkreetse teema õpetamiseks),
- kas on olemas ID-kaart – taotlusveebi saab siseneda ainult ID-kaardi abil,
- milliseid materjale kasutada – otsida välja või vähemalt mõelda kasutatavate materjalide peale (25% e-kursuse või 50% e-õpiobjekti materjalidest peavad olema autori originaalmaterjalid, st õpetaja enda poolt koostatud ülesanded, esitlused, skeemid, endapoolsete näidetega täiendatud teooriatekstide refereeringud jne).

Kui on soov elektroonilise õppematerjali loomiseks, siis arvutit pole vaja karta. Sellega töötamine on õpitav! Vajadusel juhendan, õpetan, abistan kindlasti.
Järgmisel õppeaastal on kavas e-õppealane õppepäevade sari (kõik kokku lühike kursus) meie kooli õpetajatele.

Programm VANKeR pakub välja ka võimaluse, et õppematerjalid õpetajalt ja kursuse ülespanek täielikult haridustehnoloogi poolt.

Meie koolis õpetatavate erialadele on tänaseks REKKis kinnitatud ja kodulehel avalikustatud järgmised riiklikud õppekavad: auto-, põllumajandus-, koduteenindus-, ehitus-, arvuti-, äri-, kaubandus-, logistika ning majutamise ja toitlustamise erialadele.

Rohkem infot e-õppe kohta ja mitmeid kasulikke linke aadressidelt:
http://eopejkhk-viive.blogspot.com/
http://portaal.e-uni.ee/vanker
http://www.e-ope.ee/


Head kaasamõtlemist!

Ilusat suve kõigile!

Viive Karusion
haridustehnoloog

No comments: