Sunday, October 19, 2008

Programm VANKER - E-õppe arendamine kutsehariduses

30.juulil 2008.a lõppes e-õppe alane projekt e-VÕTI (E-õppe arendamine ja juurutamine kutseõppeasutustes ja rakenduskõrgkoolides). Selle jätkuks on kutsekoolidele programm VANKeR (E-õppe arendamine kutsehariduses) ja rakenduskõrgkoolidele teiste kõrgkoolidega ühine programm BeST.

Programmi VANKeR kodulehekülg asub aadressil http://portaal.e-uni.ee/vanker

Programmi VANKeR üldeesmärk:

E-õppematerjalide ja õpetajakoolituse edasiarendamise ning toetava võrgustiku toimimise tulemusena VANKeR programmis on õppijate mobiilsus ja õppeprotsessi kvaliteet kutseõppes tõusnud.

Programmi VANKeR alaeesmärgid:

- Kutsestandarditel põhinevatele riiklikele õppekavadele vastavate kaasaegsete ja kvaliteetsete e-õppematerjalide väljatöötamise ja kättesaadavaks tegemise tulemusena on õppe kvaliteet kutsehariduses tõusnud.
- E-õppe koolitusprogrammi edasiarendamise tulemusena on kasvanud kutseõppeasutuste õpetajate kompetentsus e-õppe vahendite ja võimaluste rakendamisel õppetöös.
- E-õppe informatsiooni kättesaadavus kutseõppeasutustele ja laiemale avalikkusele on kasvanud.

TEGEVUSED

1. Kutsestandarditel põhinevatele riiklikele õppekavadele vastavate e-õppematerjalide väljatöötamine ja kättesaadavaks tegemine lähtuvalt kaardistatud vajadustest, sh:
e-õppematerjalide vajaduste kaardistamine koostöös kutsehariduse sisulise arendamise programmi 2007-2013 elluviija Riikliku Eksami-ja Kvalifikatsioonikeskusega;
e-kursuste väljatöötamine ja kättesaadavaks muutmine; e-kursus sisaldab interaktiivseid elektroonilisi õppematerjale ja õppeprotsessi kirjeldust e-õppes;
interaktiivsete õpiobjektide väljatöötamine ja kättesaadavaks tegemine.

2. E-õppe koolitusprogrammi edasiarendamine kutseõppeasutuste haridustehnoloogidele ja õpetajatele lähtuvalt haridustehnoloogilistest pädevustest, sh:
uute koolituskursuste väljatöötamine e-õppe koolitusprogrammi;
olemasolevate koolituskursuste uuendamine e-õppe koolitusprogrammis;
kutseõppeasutuste õpetajatele suunatud e-õppealaste koolituste läbiviimine, õpetajad omandavad teadmisi ja praktilisi oskusi e-õppe sisutootmiseks.

3. Teavitustegevus. E-õppe informatsiooni laialdasem levitamine kutseõppeasutustes ja ühiskonnas tervikuna, sh:
e-õppe uudiskirja toimetamine ja väljaandmine, kajastamaks e-õppe aktuaalseid teemasid;
regionaalsete e-õppe seminaride ja infopäevade läbiviimine;
e-õppe info- ja turundusmaterjalide koostamine ja väljaandmine.

No comments: